Известие

Collapse
No announcement yet.

ЛАМБДА СОНДА ПРОБЛЕМИ!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Здравейте!
    От един месец притежавам 145-ца, която започна да заглъхва сутрин или когато не е работила 6-7 часа. На диагностика ми казаха че не работи ламбда-сондата. Смених я с някаква за 95лв англииско производство. Колата вече лети като изтребител и се усеща разликата с новата сонда, обаче продължава сутрин да заглъхва и да пука. Съмнявам се че във Видин някой ще успее да ми помогне....

Млад шофьор съм/3-4 месеца/. Това ми е първата кола и се притеснявам....
    99` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 к.с.

Comment

И аз имам същия проблем. Сутрин глъхне. Сменил съм сондата и аз с някаква английска. В неделя ще чистя дроселовата клапа и ще закача дебитомера на мултицета да видя какви стойности дава като волтаж.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

така ! да ви кажа сондата е само bosh и то определен номер ,освен това и дебитомера е само BOSH И ТО ПАК ОПРЕДЕЛЕН НОМЕР..
        така 4е ако не ги смените ще пука и глъхне...няма филм загряла незагряла..това 4е като загрее малко е ок ...го остави
        Mury ти каза каде да отидеш ! ще се у4удиш колко е просто...а щях да забравя, колкото по тънко гледаш да минеш толко пове4е го духаш !
        145 1.4 TC 2000

Comment

Първоначално публикувано от Grigor
          Мурка,
          Сондите не се учат Ако има нещо за учене то това е компютъра, ама не съм сигурен, че има такава опция
          Колега, това което казва Мъри е абсолютно вярно - сондите може и да не се учат в буквалния смисъл на думата, но когато смениш сондата трябва да караш по-леко в началото, за да се обучи системата да харчи по-малко, ако и даваш ръчка - няма да има голяма файда от смяната на сондата после.

На мене разхода ми падна с 7-8/100 след смяната на сондата.
          Alfa 145 1.6 TS 16V '99
          Toyota Corolla 1.4 VVTi

Comment

Първоначално публикувано от bat kiro
            така ! да ви кажа сондата е само bosh и то определен номер ,освен това и дебитомера е само BOSH И ТО ПАК ОПРЕДЕЛЕН НОМЕР..
            така 4е ако не ги смените ще пука и глъхне...няма филм загряла незагряла..това 4е като загрее малко е ок ...го остави
            Mury ти каза каде да отидеш ! ще се у4удиш колко е просто...а щях да забравя, колкото по тънко гледаш да минеш толко пове4е го духаш !
            Абе просто, ама не е и толко просто, защото трябва да ти уцелят модела на сондата, ако не си бил с оригиналната (както беше при мене) бая зор видяха да се намери уж "оригиналната" сонда. Ако свалят оригиналната е лесно - направо се взима модела от нея.
            Alfa 145 1.6 TS 16V '99
            Toyota Corolla 1.4 VVTi

Comment

Working...
            X